До новин

МВФ у червні вирішить, чи надавати другий транш Україні

15 травня, 2015
Борги
МВФ у червні вирішить, чи надавати другий транш Україні

Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд вважає важливим досягнення Україною угоди з кредиторами щодо реструктуризації частини державного боргу до засідання Ради директорів Фонду, запланованого на червень цього року.

Про це заявив у ході традиційного брифінгу у Вашингтоні глава департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Джеррі Райс, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

«Наскільки нам відомо, переговори з кредиторами йдуть, хоча ми й не знаємо якихось конкретних деталей, - сказав Райс. – Але вкрай важливо, щоб Україна досягла компромісу з борговими операціями до першого перегляду програми (в ході засідання Ради директорів Фонду)».

При цьому, відповідаючи на уточнююче питання про те, коли відбудеться засідання Ради директорів, Райс сказав: «Рішення щодо України, в тому числі щодо підсумків виконання програми та виділення другого кредитного траншу, прийматиме Рада директорів. Ми очікуємо, що засідання відбудеться в червні».

Нагадаємо, Україна почала переговори щодо реструктуризації частини держборгу загальним обсягом 23 млрд дол. 13 березня, відразу ж після схвалення програми кредитування економіки країни на 17,5 млрд дол. з боку Міжнародного валютного фонду. Переговори про реструктуризацію боргів є частиною програми роботи України з Фондом.

Також 12 травня до України прибула технічна місія МВФ. Підсумком роботи нинішньої місії Фонду, разом із безпосередньо оціночною місією, яка, як очікується, прибуде в Україну 29 травня, має стати доповідь про економічний стан України та виконання країною Меморандуму про співпрацю в частині фінансової стабілізації та проведення переговорів про реструктуризацію частини боргу.

Доповідь буде представлено на засіданні Ради директорів МВФ, яка в свою чергу прийме рішення щодо виділення нашій країні другого кредитного траншу обсягом 1,7 млрд дол. Перший транш Україна отримала відразу після схвалення програми - в березні. Його розмір становив 5 млрд дол.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Яресько звинуватила кредиторів у затягуванні реструктуризації українського держборгу.

Коментарі
Додати коментар