До новин

Мораторій на виплату зовнішніх боргів не загрожує стабільності банківської системи України, - Мінфін

20 травня, 2015
Борги
Мораторій на виплату зовнішніх боргів не загрожує стабільності банківської системи України, - Мінфін

Мораторій на виплату зовнішніх боргів не загрожує стабільності банківської системи України.

Про це йдеться у заяві Міністерства фінансів щодо надання уряду України права  ввести мораторій на виплати зовнішніх боргів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Прийняті закони надають уряду право призупинити виплати за тими зовнішніми державними та гарантованими зобов'язаннями, які позначені в периметрі боргової операції (крім двох державних банків та Укрзалізниці). І, таким чином, вони дають право уряду захистити інтереси українського народу, а в разі несумлінних дій кредиторів по відношенню до України - захистити активи держави і державного сектора. Одночасно надання такого права уряду України не створює будь-яких передумов для порушення стабільності банківської системи країни або її валютного курсу. Будь-який мораторій, оголошений відповідно до нового закону, в майбутньому не вплине на двосторонні і багатосторонні офіційні боргові зобов'язання України, а також не буде впливати на її внутрішні зобов'язання», - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада України дозволила уряду призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов‘язаннями державних та гарантованих державою боргів України.

Коментарі
Додати коментар