До новин

Яресько вважає, що новий закон про невиплати зовнішніх боргів змусить кредиторів України погодитися на реструктуризацію

20 травня, 2015
Борги
Яресько вважає, що новий закон про невиплати зовнішніх боргів змусить кредиторів України погодитися на реструктуризацію

Прийняття закону, який дозволяє уряду призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов‘язаннями державних та гарантованих державою боргів, сприятиме пришвидшенню переговорів щодо реструктуризації боргу.

Про це заявила міністр фінансів України Наталія Яресько в ефірі телеканалу ICTV у вівторок, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Законопроекти, які були прийняті у вівторок, просто надають уряду можливість в разі потреби зупинити оплати по цих кредитах», - заявила міністр.

За її словами, якщо переговори з кредиторами будуть безрезультатними, то це один з важелів, який Україна може використати.

Вона також повідомила, що це рішення стосується тільки конкретного списку міжнародних комерційних зобов’язань, який не включає державні банки, «Укрзалізницю» і українські внутрішні борги.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада України дозволила уряду призупинити виплати за деякими зовнішніми зобов‘язаннями державних та гарантованих державою боргів України.

Коментарі
Додати коментар