До новин

Україні не треба боятися дефолту, - нардеп

21 травня, 2015
Борги
Україні не треба боятися дефолту, - нардеп

Народний депутат від БПП Тарас Кутовий вважає, що найбільша проблема, яка може виникнути перед українцями - дефолт великих приватних компаній, проте боятися цього не варто.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Коментарі».

«Найбільший ризик - це дефолт українських компаній за борговими зобов'язаннями. Велика проблема тут буде, якщо їхні борги не будуть обслуговуватися іншою стороною через дефолт по всій країні. І тому мораторій може бути тільки переговорним моментом, інакше, наслідки можуть бути непередбачувані», - підкреслив Кутовий.

За його словами, дефолту країни не треба боятися.

«Дефолту, втім, не слід боятися. Багато країн дефолтували, маючи при цьому на рахунку гроші. Як, наприклад, та ж Росія в 1998 році. У них були гроші, але вони все одно дефолтували, сказавши: «Ми не будемо платити», і це було правильно. Коли у нас рейтинг ССC (рейтинги групи ССС означають, що дефолт є реальною можливістю), то ймовірність дефолту висока. І інвестор не буде вкладати туди, де йому світить 0,3%, а буде вкладати туди, де може отримати 7-8%, але при цьому ризики прораховані», - повідомив нардеп.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада 19 травня підтримала законопроекти Кабінету міністрів України, що передбачають надання йому права вводити мораторій на виплату за боргами перед зовнішніми комерційними кредиторами для захисту національних інтересів.
Коментарі
Додати коментар