До новин

Російский Газпромбанк за борги може відібрати у Фірташа 4 хімзаводи

22 травня, 2015
Борги
Російский Газпромбанк за борги може відібрати у Фірташа 4 хімзаводи

Російський Газпромбанк може претендувати на 4 хімічних заводи, що належать Дмитру Фірташу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

29 квітня Шевченківський районний суд Києва в рамках справи заарештував майже 500 млн куб. м природного газу, що належить хімічним підприємствам Фірташа. Це останні обсяги палива, які бізнесмен зберігає в українських сховищах, хоча ще півтора роки тому запаси Ostchem в досягали 6 млрд кубометрів.

Ostchem ще в 2013 році передав всі обсяги газу в заставу Газпромбанку по кредиту на $850 млн.

Зараз компанії Фірташа залишилися без газу, але з кредитом. Якщо група не зможе погасити позику, російський банк може претендувати на 4 хімічних заводи Ostchem.

Для Ostchem ситуація стала критичною в кінці минулого року. Газпромбанк 15 грудня оголосив кредит компанії та нараховані за ним відсотки терміновими до погашення. Проте 31 грудня минулого року Газпромбанк і Ostchem оголосили про врегулювання питання боргу. Деталей переговорів сторони не розкрили.

На сьогоднішній день, якщо Ostchem не зможе виконати своїх зобов'язань перед Газпромбанком, то виплачувати кредит доведеться азотним підприємствам Фірташа. Для них це не проста вправа - сукупний збиток, яких за підсумками минулого року склав 37,5 млрд гривень. Якщо компанії Фірташа не зможуть розрахуватися, Газпромбанк зможе претендувати на активи бізнесмена в Україні.

Коментарі
Додати коментар