До новин

Віковий ценз українських суддів підвищать з 25 до 30 років

28 травня, 2015
Законодавство
Віковий ценз українських суддів підвищать з 25 до 30 років

У Конституційній комісії домовилися про підвищення вікового цензу суддів з 25 до 30 років.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента, координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов на засіданні Ради з питань судової реформи, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«З тих рішень, які вже прийняті, зокрема, прийнято рішення про підвищення декількох вимог до суддів, зокрема, вікового цензу до 30 років, деталізовано визначення функціонального імунітету судді, вирішено скасувати першопочатковий так званий випробувальний п'ятирічний термін, на який призначався суддя, і призначати суддю безстроково. Надано право Президенту на призначення суддів на підставі подання за рішенням того органу, який буде відповідальний за формування суддівського корпусу (Вища рада юстиції), - зазначив Філатов.

Також в рамках роботи Конституційної комісії було затверджено перелік підстав для звільнення судді та припинення його повноважень, затримання судді та взяття його під варту, а також узгоджено, що виплата винагороди судді буде регулюватися виключно законом України про судоустрій.

Коментарі
Додати коментар