До новин

Обама скасував наказ, який захищав РФ від кредиторів

28 травня, 2015
Борги
Обама скасував наказ, який захищав РФ від кредиторів

Президент США Барак Обама 26 травня скасував режим національної надзвичайної ситуації, анулювавши указ, який забезпечував оплату російського урану за програмою «Мегатонни в мегавати».

Текст відповідного документа оприлюднено на сайті Білого дому, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на The USA Today.

Таким чином, пише видання, Обама підвів риску під угодою між США і РФ від 1993 року, яку було укладено, щоб уран з демонтованих боєголовок знайшов застосування в атомній енергетиці і, головне, не потрапив до рук терористів.

«Але цивільні позови до Росії свого часу створили небезпеку зриву поставок. Тому президенти Клінтон і Обама, спираючись на Акт про національні надзвичайні ситуації, заблокували активи Росії та убезпечили їх від домагань кредиторів», - йдеться в статті.

За даними видання, оплата постачань була завершена в грудні 2013 року, і тепер Обама вказав на відсутність потреби в захисному блокуванні.

Раніше Міністерство енергетики США вжило санкції щодо російських науковців, заборонивши їм доступ у свої лабораторії, за винятком дослідження проблем ядерної безпеки, зброї масового ураження або у випадку, коли візит росіян «відповідає національним інтересам на найвищому рівні».

Коментарі
Додати коментар