До новин

НБУ пояснив, чому вирішив ліквідувати Імексбанк

29 травня, 2015
Законодавство
НБУ пояснив, чому вирішив ліквідувати Імексбанк

АТ «Імексбанк» не подав до Національного банку України план фінансового оздоровлення банку, який мав передбачати вжиття достатніх та своєчасних заходів з поліпшення його фінансового стану та приведення діяльності банку у відповідність до вимог законодавства України.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі регулятора.

«Рішенням виконавчої дирекції Фонду від 26 березня 2015 року затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку АТ «Імексбанк» шляхом ліквідації банку з відшкодуванням Фондом коштів за вкладами фізичних осіб. Виконавча дирекція Фонду 23 квітня 2015 року прийняла рішення № 84 про продовження строків тимчасової адміністрації до 26 травня 2015 року включно. Розглянувши пропозицію Фонду щодо ліквідації неплатоспроможного АТ «ІМЕКСБАНК», Національний банк України прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії АТ «Імексбанк» та ліквідацію банку», - зазначили у НБУ.

Нацбанк нагадав, що загалом на сьогодні у категорії неплатоспроможних перебуває 12 банків, у стадії ліквідації – 43 банки.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 27 травня 2015 року ФГВФО почав процедуру ліквідації Імексбанку.

Коментарі
Додати коментар