До новин

Стало відомо, коли відбудуться чергові переговори з комітетом кредиторів України

02 червня, 2015
Борги
Стало відомо, коли відбудуться чергові переговори з комітетом кредиторів України

Переговори між українським урядом і представниками Комітету кредиторів України щодо реструктуризації частини державного боргу відбудуться 5 червня.

Про це повідомляють у Міністерстві фінансів, пише інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Сьогодні відбулася телефонна розмова між представниками та радниками Міністерства фінансів та спеціального комітету комерційних зовнішніх кредиторів. Процес взаємодії між двома сторонами переговорів щодо реструктуризації суверенного боргу України посилюється», – повідомили у Мінфіні в п’ятницю ввечері.

19 травня Верховна Рада надала уряду право введення мораторію на виплати зовнішніх боргів. Під час ухвалення відповідного закону у парламенті прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна хоче заплатити, але «на тих умовах, на яких пропонує український уряд».

28 травня до Верховної Ради надійшов цей документ за підписом президента.

В «Опозиційному блоці» заявили, що це рішення Ради є першим кроком до дефолту України.

Україна розраховує на реструктуризацію 23 мільярдів доларів зовнішнього боргу. Уряд прагне зробити це до червня, коли Міжнародний валютний фонд планує обговорити надання Україні другого траншу кредитної програми. Українська сторона звинувачує найбільших кредиторів у затягуванні переговорів, ті натомість стверджують, що Київ не хоче прийняти їхні умови.

За даними Мінфіну, станом на січень 2015 року загальний державний і гарантований державою борг України становить близько 68 мільярдів доларів.

Коментарі
Додати коментар