До новин

З Уманських підприємств примусово стягнули борг

02 червня, 2015
Борги
З Уманських підприємств примусово стягнули борг

За представницької діяльності прокуратури міста Умані стягнуто податковий борг в інтересах держави в особі Уманської ОДПІ ГУ Міндоходів у Черкаській області.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на старшого прокурора прокуратури міста Умані Ірину Сліпенко.

Рішеннями Черкаського окружного суду від 23 квітня 2014 року задоволено два адміністративні позови прокурора міста Умані в інтересах держави в особі Уманської  об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Черкаській області до місцевих товариств з обмеженою відповідальністю про стягнення податкового боргу на загальну суму 54 тис. 751 грн.

Зокрема, кожне товариство зареєстроване як суб’єкт господарювання та перебуває на обліку в органах доходів і зборів як платник податків та платежів до бюджету. Проте, всупереч вимогам Податкового кодексу України та іншим законам з питань митної справи, товариства своєчасно не сплатили суми податкового зобов’язання.

З метою захисту державних інтересів та в порядку представництва прокуратура міста звернулася з позовами про стягнення коштів з банківських рахунків товариств в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість до суду, які наразі повністю задоволені.

Коментарі
Додати коментар