До новин

НБУ створив управління з моніторингу пов'язаних з банками осіб

03 червня, 2015
Законодавство
НБУ створив управління з моніторингу пов'язаних з банками осіб

У Національному банку України було створено управління моніторингу пов’язаних з банками осіб.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі регулятора.

Згідно із повідомленням, це зроблено в рамках комплексного підходу до визначення та розкриття бенефіціарних власників або значних акціонерів банківських установ.

2 червня новостворений підрозділ очолив Олександр Завадецький (на фото).

«Питання пов’язаних сторін є важливою проблемою, яка наразі стоїть перед регулятором на шляху становлення більш стійкої банківської системи. Працівники новоствореного підрозділу, які є висококваліфікованими і обізнаними спеціалістами з цих питань, здійснюватимуть управління процесом визначення бенефіціарних власників та зосередять свою діяльність на узагальненні інформації про пов’язаних з банком осіб, детальному розпізнанні схем уникнення, що використовуються банками, щоб приховати пов’язаних осіб, які зазначені у звітах про інспекційні перевірки, та зборі інформації про пов’язаних осіб банків», - зауважив перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук.

Він додав, що забезпечення повної прозорості структури власників банків є одним із зобов’язань Національного банку України перед МВФ у рамках Програми розширеного фінансування EFF.

39-річний Завадецький закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію спеціаліста з права. Вільно володіє англійською мовою. Останні роки займався адвокатською діяльністю, з 2009 року і до призначення в Національний банк України він був засновником та директором ТОВ «Адвокатське бюро Завадецького».

Коментарі
Додати коментар