До новин

Головні події тижня

14 грудня, 2018
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про неплатоспроможний ВТБ Банк

За даними Фонду гарантування вкладів фізосіб, кілька попередньо кваліфікованих осіб, включених до відповідного переліку НБУ, виявили зацікавленість у виведенні з ринку неплатоспроможного ВТБ Банку. Процедуру виведення ВТБ Банку з ринку шляхом запровадження в ньому тимчасової адміністрації було розпочато з 28 листопада 2018 року.

При цьому на активи та пасиви ВТБ Банку є три претенденти - ПУМБ Ріната Ахметова, Таскомбанк Сергія Тігіпка та Альфа-Банк Михайла Фрідмана.

Про борги проблемного Одеського припортового заводу

Господарський суд Одеської області видав наказ про примусове стягнення з «Одеського припортового заводу» на користь ПАТ «Укртрансгаз» 440 млн гривень. Так, суд доручив стягнути з ОПЗ 434 млн гривень заборгованості, 5,1 млн гривень пені, 450 тисяч гривень відсотків та 206 тисяч гривень судового збору. Рішення набрало законної сили 16 листопада.

Про дискусію професійної спільноти на тему Кодексу з процедур банкрутства

Асоціація правників України спільно з Центральним апеляційним господарським судом Дніпропетровської області та Проектом ЄС «ПРАВО-Justice» провели засідання, під час якого провели розширену дискусію стосовно змін у процедурах банкрутства після прийняття відповідного кодексу у рамках заходу «Новели банкрутства в Україні».

Про судові позові навколо збанкрутілого банку Дмитра Фірташа

Фонд гарантування вкладів звернувся у Госпсуд Києва з позовом до частини колишніх акціонерів і топ-менеджерів банку «Надра» про відшкодування шкоди в розмірі 10 млрд грн. Разом з тим, 6 грудня суд повернув позовну заяву для позивача, оскільки, за його висновками, вона мала б бути подана не Фондом гарантування, а безпосередньо ліквідатором банку «Надра». При цьому суд наголосив, що «повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків».

Про арбітражних керуючих

Міністерство юстиції наказами від 7 грудня анулювало свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого дев’яти осіб. До семи з них були застосовані дисциплінарні стягнення з урахуванням протоколу засідання Дисциплінарної комісії арбітражних керуючих від 6 листопада. Це – Присяжний Валерій, Новіков Юрій, Борсук Віталій, Пейчев Віталій, Книш Олександр, Оверчук Денис і Гапоненко Роман. Арбітражний керуючий Вікторія Андросова сама відмовилась від свідоцтва, а Михайло Ріжнів помер.

Про статистику по іспитам на приватного виконавця

Мін’юсту оприлюднив статистику, згідно якої у 2018 році 72 особи успішно склали кваліфікаційний іспит приватного виконавця, що складає 28% від кількості осіб, які взяли участь у кваліфікаційному іспиті.

Коментарі
Додати коментар