До новин

Суддю госпсуду Миколаївської області звинувачують у махінаціях, незаконних рішеннях та корупції

19 серпня, 2015
Резонансні справи
Суддю госпсуду Миколаївської області звинувачують у махінаціях, незаконних рішеннях та корупції

Суддю Господарського суду Миколаївської області Тетяну Давченко, яка займається питаннями банкрутства підприємств, звинуватили у затягуванні розгляду справи по Кредитній спілці «Флагман», та відсутності аудіофіксації судових засідань.

Про це йдеться у листі від учасника одного з судових процесів, які вела суддя Тетяна Давченко, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «НикВести».

У листі вказується, що в Господарському суді області, «керуючись інтересами кредиторів», Тетяна Давченко за 1,5 року провела лише 1 судове засідання про банкрутство КС «Флагман».

«Напевно, просто у судді не було часу і з незрозумілих причин затягнувся розгляд справи, що свідчить про явне порушення процесуальних прав кредиторів, при цьому суддя не забезпечила дотримання майнових інтересів кредиторів кредитної спілки, залишивши без задоволення клопотання про введення процедури розпорядження майном боржника та призначення незалежного арбітражного керуючого. Мабуть, «свій» керуючий знайшов інший підхід до судді», - йдеться в листі.

Також повідомляється, що саме Давченко вела процес судового розгляду скандальної справи про банкрутство ПАТ «Суднобудівний завод «Океан».

У 2013 році суддею Давченко було розпочато два провадження у справах про банкрутство Дочірніх підприємств КП «Миколаївкомунтранс». До вересня 2014 року функції арбітражного керуючого вищезазначених підприємств виконував Віктор Попов, але суддя винесла ухвалу про призначення нового арбітражного керуючого  - Олега Бутенко.

Бутенко визначив винагороду за виконання своїх функцій у розмірі 4-х мінімальних заробітних плат за період своєї роботи з 29.09.2014 по 16.07.2015 в сумі 46832,81 гривень про що у процесуальній формі повідомив суддю Давченко. Своєю ухвалою суддя задовольнила клопотання арбітражного керуючого.

У лист також зазначається, що пізніше Давченко змінила рішення суду, збільшивши суму винагороди арбітражному керуючому до 117082,02 гривень.

«Ось як, суд спрацював за «схемою» при відсутності звукозапису судового процесу, ввівши в практику давати юристам папірці перед засіданнями для підписання про відмову від фіксації судового процесу», - скаржаться на дії судді автори листа.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд залишив Жеваго без «Океану».
Коментарі
Додати коментар