До новин

Укргазбанк отримав річний збиток у 2,8 млрд грн

28 січня, 2015
Збитки
Укргазбанк отримав річний збиток у 2,8 млрд грн

За результатами 2014 року акціонерний банк "Укргазбанк", що входить до групи найбільших банків України, отримав збиток у розмірі 2,8 млрд гривень.

Про це інформаційному порталу "Банкрутство & Ліквідація" повідомили в прес-службі фінансової установи.

Негативний результат діяльності у банку пояснюють формуванням резервів під активи і операції з банками, що визнані неплатоспроможними.

Іншою причиною називається формування резервів за активами позичальників, які зареєстровані на території проведення антитерористичної операції або в окупованому Криму або ведуть на цих територіях свій бізнес та за рахунок знецінення гривні відносно основних іноземних валют.

Також причиною збитків стало знецінення основних засобів, які розташовані на сході країни, де проводиться антитерористична операція, та на тимчасово окупованій території.

Зокрема, згідно із фінансовим звітом банку, в першому кварталі прибуток фінустанови склав 64,5 млн гривень, за другий квартал - 3,2 млн, в третьому кварталі банк вже отримав збиток у розмірі 60,9 млн гривень, а за четвертий квартал збиток сягнув 2,808 млрд гривень.

2013 рік банк завершив із прибутком у сумі 1 млрд гривень.

Нагадаємо, держава володіє 92,9% акцій банку. Як повідомляє НБУ, станом на 1 січня за розміром активів банк займав 15-е місце серед 163 діючих банків України.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", одні з найбільших банків України Промінвестбанк і Укрсиббанк закінчили 2014 рік зі збитками 3,453 млрд і 870,139 млн гривень відповідно.

Джерело фото: ukrgasbank.com

Коментарі
Додати коментар