До новин

Екскерівників Одеського порту підозрюють у завданні збитків на 35 мільйонів

18 лютого, 2022
Збитки
Екскерівників Одеського порту підозрюють у завданні збитків на 35 мільйонів

Колишніх Одеського морського торговельного порту підозрюються в службовій недбалості, що завдала державі збитків на 35 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва ОГП повідомлено про підозру двом колишнім керівникам державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, упродовж 2017-го та 2018-го років фігуранти не забезпечили належного та ефективного використання майна підприємства – морських буксирів.

Під виглядом надання послуг службові особи держпідприємства, на балансі якого перебували морські буксири, передали їх у фактичну оренду приватним юридичним особам за заниженими тарифами.

Прокурори зазначають, що в подальшому суб’єкти підприємницької діяльності надали буксири судновласникам для здійснення послуг з буксирування вже за значно завищеними тарифами, тоді як держпідприємство мало можливість самостійно надавати такі послуги або надавати їх на більш економічно вигідних умовах.

"Внаслідок неналежного виконання колишнім керівництвом державного підприємства службових обов’язків ДП «Одеський морський торговельний порт» завдано збитків у розмірі 35 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Одеській області", - йдеться у повідомленні ОГП.

Коментарі
Додати коментар