До новин

НБУ вирішив ліквідувати банк «Надра»

08 червня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати банк «Надра»

Національний банк України ухвалив рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Надра», основним бенефіціаром якого є український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «КБ «Надра», 4 червня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку», - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в НБУ, в серпні 2014 року регулятор вирішив віднести «Надра» до категорії проблемних банків і встановив термін для прийняття банком заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Результати безвиїзного банківського нагляду показали, що проблеми виникли внаслідок ризикової діяльності акціонерів і менеджменту банку на чолі з Ігорем Гіленком в період до фінансової кризи 2008-2009 років. Рішення про виведення банку з процедури тимчасової адміністрації у 2011 році було прийняте передчасно. Банк продовжив діяльність недостатньо капіталізованим і виявився нездатним витримати кризу ліквідності в 2014-2015 років. Акціонери і керівництво банку не запропонували своєчасних і достатніх заходів для збільшення капіталу банку до необхідного рівня, достатнього для забезпечення його платоспроможності.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку лютого 2015 року в банк «Надра» була введена тимчасова адміністрація.
Коментарі
Додати коментар