До новин

У січні з українського ринку пішли 27 небанківських фінустанов

07 лютого, 2022
Ліквідація
У січні з українського ринку пішли 27 небанківських фінустанов

У січні з реєстрів в Україні було виключено 27 учасників ринку: шість фінансових компаній, три ломбарди, чотири кредитні спілки та чотири лізингові компанії залишили ринок добровільно, а десять страховиків виключено примусово.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пресслужбу Національного банку.

Крім того, упродовж січня Національний банк зареєстрував 26 нових гравців небанківського фінансового ринку – 20 фінансових компаній, одного страховика, один ломбард, одну кредитну спілку, дві лізингові компанії та одного страхового брокера.

Станом на 31 січня 2022 року на небанківському ринку працювали 133 страховики non-life (на кінець грудня 2021 року було 142) та 13 life-страховиків (кількість не змінилася), 259 ломбардів (було 261), 275 кредитних спілок (було 278), 135 лізингових компаній (було 137), 949 фінансових компаній (було 935), 66 страхових брокерів (було 65) та 62 колекторські компанії (кількість не змінилася).

Також на ринку визнано 25 банківських груп та 24 небанківські фінансові групи. Так, у січні визнано небанківську фінансову групу "Атлантіс Капітал".

На платіжному ринку діє 38 національних платіжних систем, ураховуючи державні, та 15 міжнародних платіжних систем.

У січні до Національного банку надійшло 357 запитів від учасників ринку на реєстраційні та ліцензійні дії. Найбільша кількість запитів стосувалася фінансових компаній, ломбардів і лізингодавців – 247. Кількість запитів щодо кредитних установ (банки та кредитні спілки) становила 41, страховиків – 68, платіжних систем – один запит.

Протягом січня Національний банк застосовував заходи впливу до учасників небанківського фінансового ринку. Зокрема, регулятор зупинив дію одній фінансовій компанії. Також у січні регулятор анулював усі ліцензії за ініціативою заявника дев’яти установам – чотирьом фінансовим компаніям, двом страховикам, одному ломбарду та двом лізинговим компаніям. Частина наявних ліцензій за ініціативою заявників була анульована трьом фінансовим компаніям.

Коментарі
Додати коментар