До новин

Фонд гарантування продає пул працюючих іпотечних кредитів трьох банків-банкрутів

05 лютого, 2019
Продаж
Фонд гарантування продає пул працюючих іпотечних кредитів трьох банків-банкрутів

12 лютого у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації кредитного портфелю, до якого входять права вимоги за 75 кредитними договорами ПАТ «БАНК ФОРУМ», 2 кредитними договорами Банк «Демарк» і 1 кредитним договором АКБ «НОВИЙ».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Стартова ціна 20,185 млн грн.

Усі кредити зібрані в цьому пулі забезпечені іпотекою і раніше виставлялися на індивідуальні торги у системі ProZorro.Продажі, але не були викуплені.

Особливість цього портфелю у тому, що всі кредити обслуговуються і мають ліквідну заставу. У складі пулу їх можна викупити з максимальною  знижкою 10%.

Торги лоту F191GL40256 пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни. Це дасть змогу покупцям самостійно встановити ринкову вартість активу. За правилами голландського аукціону  на ProZorro.Продажі після зупинки одним з учасників автоматичного зниження ціни, починається етап подачі закритих цінових пропозицій, коли інші учасники мають змогу запропонувати більшу ціну, ніж зафіксована.

Таким чином – це створює здорову конкуренцію за лот і найбільш точно визначає ринкову вартість активу.  Нагадаємо, той хто зупинив зростання ціни, тобто зробив першу ставку, має право останньої закритої цінової пропозиції.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, цього тижня на продаж виставили активи банків-банкрутів на 7,25 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар