До новин

Стала відома стартова ціна з приватизації Президент-готелю

17 лютого, 2022
Продаж
Стала відома стартова ціна з приватизації Президент-готелю

ТОВ "Конкорд-Консалтинг" з групи Concorde Capital Ігоря Мазепи повідомило, що як радник з приватизації ПрАТ "Президент-Готель" визначило стартову ціну на рівні 390 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на НВ.

Як зазначається, оцінку активу Concorde Capital здійснив в партнерстві з Бюро Маркуса, Creston GCG, BDO Consulting, Redcliffe Partners та Cushman&Wakefield.

Concorde Capital вважає, що продаж і за стартовою ціною принесе більшу вигоду для державного бюджету, ніж доходи держави у вигляді дивідендів, і рекомендують шукати найближче вікно можливостей для проведення аукціону.

«Нема потреби утримувати "Президент-Готель" у держвласності, це не стратегічний об`єкт. Сьогодні готель перебуває в стані, який потребує суттєвих інвестицій. А в найближчому майбутньому він може зайняти вагоме місце на готельній мапі Києва саме завдяки залученню необхідних інвестиції через приватизацію», — прокоментував голова Concorde Capital Ігор Мазепа.

Президент-Готель — це 4-зірковий готель в центрі Києва, реконструйований у 2012 році.

У квітні 2009 року він був переданий в оренду ТОВ "Будівельна компанія "Квадр" на 25 років — до 2034 року.

Як відомо, серед засновників "Будівельної компанії "Квадр" є ТОВ "Л.А.Р.К.", бенефіціар якого (через ТОВ "Вертекс Юнайтед") — одеський бізнесмен Борис Кауфман.

Фонд держмайна і ПрАТ "Президент-Готель" намагаються розірвати договір оренди в судах, мотивуючи це тим, що орендар порушив зобов`язання щодо сплати орендної плати на користь позивача за період з червня по грудень 2020 року, а також порушив умови договору щодо страхування об`єкта оренди. В компанії Квадр у відповідь заявляють, що у 2020 році через карантинні обмеження номерний фонд орендованого готелю заповнювався не більше ніж на 22%.

Нагадаємо, що в липні 2020 року Фонд держмайна продав готель Дніпро в центрі Києва за 1,11 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар