До новин

НБУ переходить до другого етапу банківської реформи

22 червня, 2015
Законодавство
НБУ переходить до другого етапу банківської реформи

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева заявляє, що НБУ почав перехід до другого етапу банківської реформи - перезавантаження банківської системи та якісних змін.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на звернення голови Нацбанку, розміщене на сайті регулятора.

«Перший етап реформи банківського сектору - очищення системи від неплатоспроможних банків - ми вже закінчуємо й переходимо до наступного - етапу перезавантаження банківської системи, етапу якісних змін», - йдеться у зверненні.

Як зазначається, його цільові орієнтири: спрямованість монетарної політики на стабілізацію інфляції та формування її низхідного тренду; активного нарощення міжнародних резервів, подальше зміцнення банківської системи і повернення довіри вкладників загалом.

«Уже через рік ми плануємо перейти до третього етапу реформ - етапу сталого розвитку і зростання банківської системи. Також ми плануємо вийти на тренд поступового розвитку ринків капіталу, зростання активів усього фінансового сектору, нарощення внутрішніх та зовнішніх інвестицій», - заявила голова НБУ.

«А для цього нам потрібне поступове скасування адміністративних обмежень. Ми вже погодили з МВФ графік та умови поступової лібералізації як на валютному ринку, так і на ринку депозитів», - сказала Гонтарева.

За її словами, сьогодні на порядку денному стоять питання: посилення захисту прав кредиторів, удосконалення процедур банкротства акціонерних товариств, подальше врегулювання процедур капіталізації та реструктуризації банків, посилення захищеності вкладників-фізичних осіб.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Верховна Рада посилила незалежність НБУ для отримання грошей МВФ.
Коментарі
Додати коментар