До новин

"Роскосмос" офіційно відмовився від ракет "Південмаша"

03 лютого, 2015
Збитки
"Роскосмос" офіційно відмовився від ракет "Південмаша"

Представник російського федедального космічного агентства Ігор Буренков заявив, що "Роскосмос" більше не купуватиме ракети "Зеніт", які виготовляє дніпропетровський "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова".

Про це повідомляє інформаційний портал "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Известия".

Буренков розповів, що через відмову від продукції українського "Південмашу" ті супутники, які Росія планувала запустити за допомогою рекет "Зеніт", будуть доставлені на орбіту носіями "Ангара".

"Ми порахували, що немає більше сенсу закуповувати ракети в України", - сказав представник "Роскосмосу".

Позиція космічного агентства стала такою після зміни його керівництва у січні 2015 року. Колишній голова "Роскосмосу" Олег Остапенко не хотів відмовлятися від "Зеніту", у грудні 2014 року представники агенції офіційно заявляли, що українські ракети будуть замовляти і далі.

Нова адміністрація "Роскосмоса" одразу відмовилась від українських ракет, тому їх виробник – "Південмаш" – почав нарощувати борги.

Як раніше повідомляв інформпортал "Банкрутство & Ліквідація", державне підприємство "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" знаходиться на межі банкрутства через розрив виробничих відносин із Російською Федерацією.

Джерело фото: ns1.shetip.com

Коментарі
Додати коментар