До новин

Фінкомітет закликав Раду удосконалити виведення банків з ринку

01 липня, 2015
Законодавство
Фінкомітет закликав Раду удосконалити виведення банків з ринку

Фінансовий комітет рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні проект закону № 2045а «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку» з урахуванням поправок.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі комітету.

«30 червня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності прийнято рішення рекомендувати парламенту розглянути у другому читанні проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку (№ 2045а, поданий Кабінетом Міністрів України) з урахуванням підготовлених поправок народних депутатів», - йдеться в повідомленні.

Голова комітету Сергій Рибалка зазначив, що при підготовці проекту закону до другого читання було подано 364 пропозиції. З них 231 були враховані повністю або частково, 121 - відхилені.

«Проект закону готувався до розгляду на минулому тижні, а також на вихідних. У минулий четвер був останній день прийому пропозицій, тому правки надходили до пізнього вечора. А в минулу п'ятницю весь день практично без перерви працювала робоча група. Була проведена титанічна робота із-за того, що законопроект був внесений Кабміном на наш розгляд фактично впритул до крайньої дати його прийняття», - сказав Сергій Рибалка.

За словами голови комітету, сам законопроект досить об'ємний і складний: «Він вимагає більшого часу на обробку. Але розуміючи важливість питання, Комітет зробив усе від нього залежне і навіть більше, щоб Уряд України ефективно вів переговори з МВФ і Світовим банком».

Метою законопроекту є вдосконалення процедури виведення неплатоспроможних банків з ринку, у тому числі консолідація продажу активів у структурі Фонду гарантування вкладів, а також посилення захисту прав вкладників шляхом прискорення проведення їм гарантованих законом виплат.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 18 червня цей законопроект був прийнятий у першому читанні.
Коментарі
Додати коментар