До новин

Україна проведе переговори з кредиторами наступного тижня

02 липня, 2015
Борги
Україна проведе переговори з кредиторами наступного тижня

Україна і Спеціальний комітет кредиторів досягли згоди щодо умов конфіденційності та розпочнуть переговори на рівні міністра фінансів та кредиторів наступного тижня.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Згідно із повідомленням, 30 червня у штаб-квартирі Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні відбулася зустріч між делегацією України на чолі зі спеціальним урядовим уповноваженим з питань боргу Віталієм Лісовенком, членами Спеціального комітету кредиторів України та представниками Міжнародного валютного фонду.

«Зустріч надала можливість для продуктивного обміну думками між її учасниками щодо макроекономічних показників України та технічних аспектів очікуваної боргової операції України», - зазначають у міністерстві.

За підсумками зустрічі, Україна та члени Спеціального комітету кредиторів досягли домовленості про умови забезпечення конфіденційності, що дозволить представникам Міністерства фінансів та кредиторів провести переговори по суті можливого рішення, які розпочнуться наступного тижня.

Сторони домовилися проводити переговори в дусі доброчесності, без будь-яких попередніх умов та маючи на меті досягнення угоди щодо умов боргової операції якомога швидше.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Міністерство фінансів заявляє, що кредитори України хочуть вилучити 8 млрд доларів з міжнародних резервів Національного банку України для сплати зовнішніх боргів.

Коментарі
Додати коментар