До новин

НБУ вирішив ліквідувати ще один банк Лагуна – «Омегу»

08 липня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати ще один банк Лагуна – «Омегу»

Національний банк України 6 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Омега банк".

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

Там пояснили, що це робиться з огляду на здійснення банком ризикової діяльності, наслідком чого стало погіршення показників його фінансового стану, та наявність загрози інтересам вкладників та інших кредиторів цього банку.

«Згідно зі статтею 39 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фондом гарантування вкладів фізосіб було затверджено план врегулювання неплатоспроможного банку ПАТ «ОМЕГА БАНК», який передбачає спосіб його виведення з ринку шляхом створення та продажу інвестору перехідного банку з передачею йому активів та зобов’язань неплатоспроможного ПАТ «ОМЕГА БАНК» з його подальшою ліквідацією», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 березня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в Омега Банк. Банк контролювався Миколою Лагуном.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, виконавча дирекція Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 2 червня 2015 року ухвалила рішення продовжити здійснення тимчасової адміністрації у ПАТ «ОМЕГА БАНК», що належить українському міліонеру Миколі Лагуну.

Коментарі
Додати коментар