До новин

В Україні закрилася остання мережа елітних супермаркетів

09 липня, 2015
Ліквідація
В Україні закрилася остання мережа елітних супермаркетів

Компанія-імпортер елітного алкоголю «Марком» закрила мережу елітних супермаркетів «Маленький принц», яка працювала у високому ціновому сегменті.

Про це повідомили чотири топ-менеджера великих дистриб'юторських компаній, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

«Супермаркет Маленький принц закрився», — підтвердив адміністратор торгового центру «Домосфера», розташованого на Столичному шосе. Мережа включала в себе три магазини в столиці, які працювали на Печерську, Оболоні і Столичному шосе.

«Маленький принц» був останньою мережею з продажу елітних продуктових товарів, що працювала в Україні.

У засновників «Маленького принца» були амбітні плани на розвиток. «Марком» почала створювати мережу навесні минулого року і планувала відкрити близько 7 торгових точок, що зробило б її найбільшим продовольчим рітейлером в преміум-сегменті. За підрахунками керуючого партнера консалтингової компанії Retainet Олександра Ланецького, у три супермаркети було інвестовано близько $1,8 млн.

Після закриття елітних магазинів «Маленький принц» у «Маркома», крім оптового бізнесу, фактично залишилася тільки одна мережа — «Поляна», яка зараз налічує близько 30 магазинів на території України.

За словами співвласника мереж «Фуршет» і «Фуршет-Гурман» Ігоря Баленка, працювати в сегменті «преміум» складно: у першому півріччі продажі скоротилися майже вдвічі порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Ми відмовляємося від мережі «Фуршет-Гурман», із п'яти магазинів залишився тільки один», — повідомив він.

Солідарний з ним і директор компанії-імпортера вина «Вітіс Груп» Сергій Мазур. За його словами, в першому півріччі продажи іноземних напоїв відомих брендів знизилися в середньому на 20%, а за підсумками року можуть скоротитися до 30%.

«З літа минулого року продукція подорожчала в 2,2 рази», — пояснює він причину скорочення продажів.

Покупці масово переорієнтуються на більш дешеву продукцію, оскільки купівельна спроможність населення знижується.

За даними Державної служби статистики, у першому кварталі реальні доходи українців скоротилися на 23,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд порушив справу про банкрутство ірпінського «Фуршету».

Коментарі
Додати коментар