До новин

СхідГЗК не отримав розстрочку на сплату 2 мільйонів боргу до бюджету

14 липня, 2015
Борги
СхідГЗК не отримав розстрочку на сплату 2 мільйонів боргу до бюджету

Суд 25 червня 2015 року відмовив держпідприємству «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» у наданні півторарічної розстрочки для сплати в місцеві бюджети Кіровоградської області компенсації за зміну цільового призначення землі в сумі 2,29 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну ухвалу господарського суду Дніпропетровської області у справі №904/2192/15.

У серпні 2014 року Головне управління Держземагенства в Кіровоградській області передало ДП «СхідГЗК» у постійне землекористування ділянку площею 48,71 га. Ділянка складалася з 47,56 га ріллі, 0,29 га – пасовища і ще 0,86 га знаходилися під господарськими шляхами і прогонами. Земля розташована на території Кіровоградської області Петровського району Ганнівської сільської ради і виділялася для розміщення різних споруд для користування надрами.

Після передачі землі комбінату, вона змінила своє призначення з сільськогосподарських угідь на землі промисловості. Розробкою необхідного проекту землеустрою займалося ПП «Альфа-землепроект», яке оцінило втрати від цільового призначення ділянки в 2,29 млн грн. Ці кошти комбінат повинен був заплатити до бюджетів Ганнівської сільської ради,  Петрівського району та Кіровоградської області.

Проте «СхідГЗК» не сплатило ці кошти.

18 травня 2015 року господарський суд Дніпропетровської області за поданням прокуратури прийняв рішення стягнути з державного підприємства 2,29 млн гривень.

Керівником ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» з початку 2014 року є Олександр Сорокін.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Київтранспарксервіс» заборгуваа бюджету 1 млн гривень.
Коментарі
Додати коментар