До новин

НБУ вирішив ліквідувати банк «Київська Русь»

17 липня, 2015
Ліквідація
НБУ вирішив ліквідувати банк «Київська Русь»

Національний банк України 16 липня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі регулятора.

«Розглянувши відповідну пропозицію Фонду (гарантування вкладів фізичних осіб), правління Національного банку України прийняло постанову від 16.07.2015 № 460 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк «Київська Русь» з 17 липня 2015 року», - йдеться у повідомленні.

В НБУ нагадали, що спочатку банк без обґрунтованих причин не виконував рішення правління Нацбанку щодо збільшення свого статутного капіталу. За це фінустанову було віднесено до категорії проблемних.

«У подальшому у зв’язку з неспроможністю учасників ПАТ «Банк «Київська Русь» забезпечити капіталізацію згідно з результатами діагностичного обстеження банку, проведеного у 2014 році, керуючись пунктом 3 частини 3 статті 1 Закону України «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків», правління Національного банку України 19 березня 2015 року прийняло рішення про віднесення ПАТ «Банк «Київська Русь» до категорії неплатоспроможних», -- продовжують у прес-службі.

Зрештою, на виконання вимог статті 34 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», ФГВФО ухвалив рішення від 19березня 2015 року про запровадження тимчасової адміністрації у банк «Київська Русь».

Проте, зазначають в НБУ, всі ці заходи не допомогли врятувати банк, і його треба вивести з ринку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Фонд гарантування вкладів звернувся до НБУ с проханням ліквідувати банк «Київська Русь».

Коментарі
Додати коментар