До новин

ДТЕК пожалівся на збитки у 3,4 млрд грн

04 серпня, 2015
Збитки
ДТЕК пожалівся на збитки у 3,4 млрд грн

Компанія ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова заявляє, що за січень-червень поточного року отримала збитків на суму 3,4 млрд гривень.

Про це повідомив на нараді енергетичного штабу генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«За шість місяців збитки компанії 3,4 млрд гривень, підтверджені в НКРЕ, несплата за відпущену електроенергію - 2,7 млрд гривень», - сказав він.

Тимченко зазначив, що компанія зможе підтримувати поточний рівень видобутку вугілля і провести в найближчі два місяці ремонт енергоблоків тільки за умови погашення цих боргів перед ДТЕК.

Водночас голова Національної комісії з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк зазначив, що заяви ДТЕК про те, що її збитки підтверджені в комісії, не відповідають дійсності.

Він наголосив, що в тариф на виробництво електроенергії станціями ДТЕК закладені завищені витрати, зокрема, втричі завищені амортизаційні відрахування, «корпоративні центри на мільярди гривень, збутові витрати для своїх же компаній».

«Є необґрунтовані витрати», - сказав Вовк.

Після наради міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин також підтвердив свою згоду з позицією глави НКРЕКП.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, дві електростанції Ахметова призупинили роботу.

Коментарі
Додати коментар