До новин

Підприємства Мінагрополітики за півріччя допустили порушень на 265 млн грн

07 серпня, 2015
Збитки
Підприємства Мінагрополітики за півріччя допустили порушень на 265 млн грн

Міністерство аграрної політики та продовольства України провело в першому півріччі 10 внутрішніх аудитів на підпорядкованих держпідприємствах, під час яких було виявлено понад 265,4 млн грн фінансових порушень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, планові аудити відбулися в ДП «Хмельницьке», «Головний селекційний центр України», «Спецагролізінг», «Благодатне», Державне насіннєве сільгосппідприємство «Вирівське» і «Укрспирт».

За дорученням міністра агрополітики Олексія Павленка, позапланові аудити пройшли в ДП «Державний резервний насіннєвий фонд України», ДП «Укрліктрави» та ДП «Харківський завод шампанських вин». Крім того, перевірено ефективність використання держкоштів на розвиток культури і спорту в сільських територіях.

«Фінансові та інші порушення встановлені на кожному з об'єктів. Загалом, без урахування ДП «Укрспирт» (на якому встановлено більше 3 млрд грн порушень), виявлено понад 265,4 млн грн фінансових порушень. У тому числі, 209,2 млн грн - завдані збитки. Мова йде про недоотримання фінресурсів (173,1 млн грн), недостачу (30 млн грн), незаконні витрати (6 млн грн). Порушення, що не призвели до втрат, становлять 56,2 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, підприємства Мінагрополітики за 2014 рік отримали збитків на 500 млн грн.

Коментарі
Додати коментар