До новин

ФГВ завершив виплати вкладникам банку «Надра»

11 серпня, 2015
Ліквідація
ФГВ завершив виплати вкладникам банку «Надра»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб завершив масові виплати вкладникам банку «Надра», що ліквідується.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

За інформацією Фонду, відтепер відшкодування коштів вкладникам ПАТ КБ «Надра», які не звернулися до банку-агента ФГВ в період з 12 червня до 23 липня 2015 року, здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень до Фонду.

При цьому Фонд повідомив, що вкладники, які розмістили свої кошти на депозитах банку «Надра» за акцією «Спекотна пора», яка тривала з 1 липня 2014 року, отримуватимуть свої кошти через банки-агенти, про які фонд повідомить додатково.

Нагадаємо, виплати здійснювалися з 12 червня до 23 липня 2015 року через відділення Райффайзен Банку Аваль.

Національний банк України 4 червня ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Надра».

З 6 лютого у банку працювала тимчасова адміністрація ФГВФО на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

Фонд розпочав виплати вкладникам банку «Надра» через установи восьми банків, включаючи «Укргазбанк», «Укрсоцбанк», «ПриватБанк», «Кредит Дніпро», «ПУМБ», «Михайлівський», «Діамантбанк», «Восток», з 21 квітня.

Банк «Надра» працював на ринку України з 1993 року і входив до групи найбільших за обсягом активів. Основним власником банку є структура Group DF Дмитра Фірташа та компанія Centragas Holding AG (89,9659% акцій банку, Австрія).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, за словами народного депутата Юрія Дерев’янка, Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування за фактом привласнення працівниками банку «Надра» майна в особливо великих розмірах.

 

Коментарі
Додати коментар