До новин

Колишній дилер Land Rover в Україні ліквідується

25 серпня, 2015
Ліквідація
Колишній дилер Land Rover в Україні ліквідується

Компанія «Брітіш Моторс Україна», яка була офіційним дилером Jaguar і Land Rover, знаходиться в процесі ліквідації і приймає претензії кредиторів до 10 жовтня поточного року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Держреєстр юридичних та фізосіб-підприємців.

Згідно з даними Держреєстру, в стадії ліквідації компанія, яка працювала в Києві з кінця 2000 року, знаходиться з 5 серпня поточного року. Ліквідатором є компанія «Деловар».

Згідно з повідомленням на сайті офіційного імпортера Land Rover - компанії «Віннер Імпортс Україна», компанія «Брітіш Моторс Україна» ще в лютому 2014 року була позбавлена статусу авторизованого дилера Land Rover з позбавленням права продавати й обслуговувати автомобілі.

За даними реєстру, власником 100% ТОВ «Брітіш Моторс» є «Кімолтенсо Інвестментс Лтд» (Британські Віргінські о-ви). Однак станом на травень 2012 року власником 84% ТОВ був Володимир Тертичний, ще 16% володіла компанія «Довер Файненс» (Беліз).

За даними ЗМІ, Тертичний також є власником корпорації «Феномен», що працює на ринку нерухомості.

ТОВ «Брітіш Моторс Україна», яка мала два монобрендові салони в Києві (Jaguar і Land Rover), в 2013 році отримала чистий дохід 120,670 млн гривень і чистий збиток 5,22 млн гривень (роком раніше - чистий дохід 134,240 млн гривень і чистий прибуток 5,35 млн гривень).

За даними Єдиного держреєстру судових рішень, в даний час ПАТ «Марфін банк» намагається в судовому порядку стягнути з корпорації «Феномен» і ТОВ «Брітіш Моторс Україна» солідарно понад 2,7 млн доларів і близько 2,7 млн гривень боргу.

Коментарі
Додати коментар