До новин

НБУ ліквідував два банки в Криму

07 вересня, 2015
Ліквідація
НБУ ліквідував два банки в Криму

Національний банк України прийняв рішення про ліквідацію ПАТ «Банк «Морський» (Севастополь) і ПАТ «Чорноморський банк розвитку та реконструкції» (Сімферополь).

Про це йдеться в постановах правління Національного банку України від 2 вересня 2015 року № 577 та № 578, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Унаслідок окупації півострова в цих банках у травні 2014 року було відкликано та анульовано банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій. Також припинено участь цих банків у системі електронних платежів Національного банку України», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі пояснили, що Національний банк отримав можливість ліквідувати зазначені банки після прийняття закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку» від 16 липня 2015 року № 629-VІІІ. До цього регулятор не мав юридичної можливості ліквідовувати банки, що втратили банківську ліцензію внаслідок окупації Криму. Згідно із цими змінами НБУ має забезпечити «ліквідацію банків, зареєстрованих на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, банківську ліцензію яких відкликано Національним банком України».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитки України через втрату державних підприємств, що залишилися в окупованому Росією Криму, перевищують 1 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар