До новин

Німеччина профінансує програму тренінгів для українських банкірів по покращенню якості агрокредитів

09 вересня, 2015
Борги
Німеччина профінансує програму тренінгів для українських банкірів по покращенню якості агрокредитів

За фінансової підтримки Федерального міністерства фінансів Німеччини в особі Німецького банку розвитку (KFW) та за сприяння Мінагрополітики України стартував проект консультаційних послуг для українських банків з вдосконалення процесу управління портфелем кредитів представникам сільськогосподарського сектору.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Незалежної асоціації банків.

У прес-службі зазначили, що вказаний проект буде реалізовано на базі Асоціації.

«Для представників понад 15-ти українських банків, в рамках Центру навчання НАБУ, буде проведено ряд тренінгів. Вони включатимуть теоретичну та інтенсивну практичну частини. Навчання триватиме до 20 днів. За результатами семінару всі учасники отримають сертифікати», - додали в Асоціації.

Стратегічною метою проекту є підвищення якості агрокредитів, спрощення доступу сільгоспвиробників сегменту малого та середнього бізнесу до банківського фінансування, збільшення долі агрокредитів у портфелях українських банків, підвищення рівня знань банківських спеціалістів про специфіку агрокредитування.

Нагадаємо, одним з найгучніших скандалів, коли велика агрокомпанія не повернула  фінустановам отримані кредити, є історія з холдингом «Мрія», який належав родині Івана, Клавдії, Андрію та Миколі Гути. Заборгованість компанії зросла до $1,3 млрд; серед її кредиторів є Альфа-Банк, Укргазбанк, ПУМБ, Промінвестбанк, Євробанк і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, українські компанії масово ухиляються від повернення отриманих раніше кредитів.

Коментарі
Додати коментар