До новин

Мінфін погодив з зовнішніми кредиторами законопроекти для реструктурування держборгу

09 вересня, 2015
Борги
Мінфін погодив з зовнішніми кредиторами законопроекти для реструктурування держборгу

Міністерство фінансів погодило із спеціальним комітетом кредиторів пакет законопроектів, необхідних для успішного завершення реструктуризації зовнішнього приватного боргу країни, у тому числі про випуск державних деривативів, виплати за якими прив'язані до темпів зростання ВВП.

Про це розповіла міністр фінансів України Наталія Яресько на розширеному засіданні Кабміну, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Проекти законів вже узгоджені з комітетом кредиторів, тому прошу підтримати, відпрацювати та передати їх на розгляд Верховної Ради», - попросила Яресько.

Вона додала, що зазначений пакет законопроектів має технічний характер, але його прийняття є важливим чинником для реструктуризації державного боргу.

«Пакет складається з трьох документів», - уточнила очільниця Мінфіну.

Перший документ - зміни до Бюджетного кодексу, які врегулюють випуск, обслуговування і погашення державних деривативів, і якими буде визначено пріоритетність реструктурованих боргів перед боргами, що не відсутні у зазначеній борговій операції.

Другий документ - поправки до закону про цінні папери та фондовий ринок, в яких передбачено введення цього нового виду цінних паперів - державних деривативів.

Третій документ - зміни до Податкового кодексу, де передбачені правила оподаткування доходів платників податків, що є позичальниками за гарантованими державою кредитами: йдеться про нульове оподаткування формального прибутку, який буде зафіксований в балансах цих підприємств за підсумками реструктуризації.

Яресько нагадала, що після прийняття законів умови реструктурування мають бути схвалені власниками кожної серії єврооблігацій, включених в процес реструктурування під час проведення окремої юридичної процедури.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Україна домовилася з міжнародними кредиторами про списання 3,8 млрд доларів боргів.

Коментарі
Додати коментар