До новин

НБУ вирішив не пов’язувати держоргани з банками

28 вересня, 2015
Законодавство
НБУ вирішив не пов’язувати держоргани з банками

Національний банк України виключив державні органи влади і суб’єкти, що належать до державної власності України, з можливого переліку пов’язаних з банками осіб.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на постанову Нацбанку №629 «Про внесення змін до положення про визначення пов’язаних з банком осіб».

Ці зміни розроблені з метою уточнення дій Національного банку і банків при визначенні особи пов’язаної з банком.

Так, наприклад, уточнено, що не рахуються пов’язаними з банком особами органи державної влади України та суб’єкти, що належать до державної власності України.

Також уточнено, що особа є пов’язаною з банком з моменту виникнення підстав для визначення такої особи пов’язаної з банком відповідно до вимог статті 52 закону України “Про банки і банківську діяльність”.

Крім того, встановлено, що Національний банк приймає рішення про визначення юридичної або фізичної особи таким, який пов’язаний з банком, кожен раз, коли Національний банк виявляє підстави для цього.

При цьому регулятор має право вимагати від банку надання інформації та копій документів, необхідних Національному банку для прийняття рішень про визначення фізичних та юридичних осіб особами, пов’язаними з банком.

Постанова №629 набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, на початку червня НБУ вдосконалив вимоги до пов'язаних з банками осіб.

Коментарі
Додати коментар