До новин

ДФІ виявила в «Укрспирті» збитків більш як на 800 млн грн

30 вересня, 2015
Збитки
ДФІ виявила в «Укрспирті» збитків більш як на 800 млн грн

Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності держпідприємства «Укрспирт» та суміжних з ним підприємств, було виявлено збитків на суму понад 800 млн гривень.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Державної фінансової інспекції України.

Так, упродовж 2012 та 2013 років «Укрспирт» переказав 830 млн гривень за поставку зерна та надання консультаційних послуг комерційній структурі, яка відповідно до вироку Малиновського районного суду Одеси є фіктивною і фактично ніколи не здійснювала фінансово-господарської діяльності.

ДП «Бджільнянський спиртовий завод» (Вінницька область) 2013 року переказало понад 15 млн гривень за кукурудзу, яка не була поставлена. При цьому відповідно до ухвали Господарського суду Вінницької області товариство, яке мало поставити цю кукурудзу, визнано банкрутом.

Також «Бджільнянський спиртовий завод» переказав у 2013-2014 роках більш як 20 млн гривень за непоставлену кукурудзу та котельне паливо комерційним структурам, які перебувають на обліку у податкових органів як такі, що відсутні за місцезнаходженням.

У 2012 році Івано-Франківське об'єднання безоплатно передало комерційній структурі майнові права на знак для товарів і послуг, через що зазнало збитків на 3,8 млн гривень.

Через непроведення підприємствами спиртової галузі Івано-Франківської, Сумської, Харківської та Черкаської областей претензійно-позовної роботи зі стягнення із суб'єктів господарювання дебіторської заборгованості за поставлену лікеро-горілчану продукцію на понад 8,3 млн гривень ці підприємства зазнали збитків на вказану суму.

Загалом сума порушень, виявлених під час ревізії, становила понад 2,3 млрд грн. Зокрема, через перерахування «Укрспиртом» 837 млн гривень сумнівним суб'єктам господарювання, яких на сьогодні немає за фактичними та юридичними адресами, фінансові інспектори не підтвердили взаєморозрахунків між підприємством та цими суб'єктами за поставку ними зернових культур, палива тощо.

У ДФІ зазначають, що про результати ревізії повідомлено прем'єр-міністра України Ярсенія Яценюка.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, хронічний боржник «Укрспирт» покращив фінансові показники.

Коментарі
Додати коментар