До новин

Українську міжбанківську валютну біржу позбавили ліцензії

05 жовтня, 2015
Ліквідація
Українську міжбанківську валютну біржу позбавили ліцензії

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про анулювання ліцензії Української міжбанківської валютної біржі.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі комісії.

Згідно повідомлення, відповідне рішення прийнято за результатами розгляду уповноваженими особами регулятора порушень з боку біржі.

«По справі щодо порушення нормативних актів НКЦПФР щодо подання адміністративних  даних організаторами торгівлі», а саме за повторне неподання звітності організатором торгівлі, прийнято рішення накласти на УМВБ фінансові санкції у розмірі 17 000 грн», — йдеться у прес-релізі.

Окрім того, уточнили в комісії, у справі про невиконання розпорядження щодо застосування ліцензійних умов, а саме приведення документів УМВБ як організатора торгівлі у відповідність до нормативних актів НКЦПФР, прийнято рішення анулювати ліцензію біржі на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, тобто діяльності з організації торгівлі.

«Постанова НКЦПФР може бути оскаржена в Експертно-апеляційній раді з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України та/або судової інстанції», — додали в комісії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку розширила список компаній, яким заборонено торгувати акціями на біржах, до 90 емітентів.

Коментарі
Додати коментар