До новин

Volkswagen отримав мільярдні збитки

29 жовтня, 2015
Збитки
Volkswagen отримав мільярдні збитки

Концерн Volkswagen вперше за останні десятиліття оголосив про мільярдні збитки за підсумками третього кварталу 2015 року. Це сталося через скандал з маніпуляцією показниками вихлопних газів автомобілів з дизельними двигунами.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Радіо Свобода».

Загальний збиток концерну за третій квартал 2015 року становив 3,5 мільярда євро. У чистому вигляді збитки склали 1,67 мільярда євро. Рік тому у концерну за цей квартал був прибуток у розмірі 3,3 мільярда євро.

Volkswagen працює зараз над усуненням як наслідків, так і можливостей для подібних маніпуляцій, жертвами яких по всьому світу стали покупці 11 мільйонів автомобілів. Концерн змушений відкликати автомобілі для ремонту і корекції програмування, а їх власникам виплачує відповідні компенсації.

Експерти Євросоюзу паралельно працюють над новими правилами контролю зп вихлопами автомобілів, що також ускладнило б маніпуляції.

На усунення порушень концерн зарезервував 6,5 мільярда євро. Крім того, у США йому загрожує штраф у розмірі до 18 мільярдів доларів, що більше річного прибутку концерну. Не виключена і ймовірність кримінального переслідування і численні судові позови ошуканих американців, які купили дизельні моделі через їх розрекламовану екологічність. Ще один наслідок скандалу – втрата іміджу автомобілів Volkswagen, а за інерцією й інших німецьких марок.

Коментарі
Додати коментар