До новин

Банк «Капітал» ліквідують

02 листопада, 2015
Ліквідація
Банк «Капітал» ліквідують

Національний банк України 29 жовтня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «АКБ Капітал».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

Як наголошується, у січні 2015 року ПАТ «АКБ «Капітал» через незадовільну якість активів та ризик ліквідності через зменшення високоліквідних активів було віднесено до категорії проблемних.

«Упродовж наступних 180 днів банк «Капітал» був зобов'язаний привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України, у тому числі нормативно-правових актів Національного банку», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що незважаючи на зусилля з боку власника істотної участі, стабілізувати роботу банку не вдалося.

«Причиною цього стало те, що переважна більшість активів банку та частина операційних потужностей залишилась на тимчасово окупованій території, у зв’язку з чим неможна забезпечити ні надходження грошового потоку для задоволення потреб вкладників та кредиторів, ні відповідний рівень управління ризиками», - заявили у НБУ.

«Зважаючи на всі ці обставини правління Національного банку України 20 липня 2015 року прийняло рішення про віднесення ПАТ «АКБ «Капітал» до категорії неплатоспроможних», - повідомляє прес-служба.

ФГВ уже почав процедуру ліквідації банку терміном на два роки - з 30 жовтня 2015 року до 29 жовтня 2017 року включно. Уповноваженою особою Фонду на виведення фінустанови з ринку призначено Олександра Ільчука.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 20 липня 2015 року ФГВ ввів свого адміністратора до банку «Капітал».

Найбільшими акціонерами банку на 1 квітня 2015 року були Руслан Щербань, ТОВ «Промгаз України», ТОВ «Техногранд плюс», Євген Щербань, Віолетта Епель, ТОВ «Еннеада».

Коментарі
Додати коментар