До новин

Україна для зростання в рейтингу Doing Business повинна врегулювати процедуру банкрутства і виконавчого провадження, - думка

10 листопада, 2015
Законодавство
Україна для зростання в рейтингу Doing Business повинна врегулювати процедуру банкрутства і виконавчого провадження, - думка

Для подальшого зростання в рейтингу Doing Business наша держава має врегулювати процедуру банкрутства і виконання судових рішень (виконавчого провадження).

Про це заявила глава Державної регуляторної служби Ксенія Ляпіна на круглому столі в Києві, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Багато років поспіль у нас дуже низькі і погані показники за такими напрямами, як питання відновлення платоспроможності або банкрутства і питання виконання судових рішень. Це два показники, які найбільш резонансні і призводять до корупції», - сказала Ляпіна.

Вона попросила громадськість і відповідальні державні органи прискорити прийняття необхідних законодавчих змін.

«Я закликаю громадськість, і Мін'юст це розуміє, але йому необхідна допомога, потужна допомога для того, щоб це змінити. Якщо в питаннях реєстрації бізнесу особливого опору не було, це просто питання просування по певним нормативно-правовим змінам, то в питанні виконавчого провадження лежать колосальні корупційні інтереси і спротив будь-яким ініціативам», - підкреслила глава Госрегуляторной служби.

При цьому експерти Світового банку відзначили, що ключовою реформою, яка сприяла підвищенню рейтингу, є спрощення реєстрації бізнесу.

У той же час, проблемними для бізнесу в Україні залишаються підключення до електромереж, отримання дозволів на будівництво, ведення транскордонної торгівлі і процедура банкрутства.

Читайте також: Як Україні врегулювати питання неплатоспроможності й піднятися у рейтингу Doing Business

Коментарі
Додати коментар