До новин

Дельта Банк за підтримки держави повернеться до нормальної роботи, - Лагун

05 березня, 2015
Законодавство
Дельта Банк за підтримки держави повернеться до нормальної роботи, - Лагун

Основний власник неплатоспроможного Дельта Банку Микола Лагун (на фото) розраховує, що платоспроможність фінустанови буде відновлена за допомогою зовнішнього інвестора або держави через процедуру часткової чи повної рекапіталізації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Forbes Україна.

"Віднесення Дельта Банку до системно-важливих дає нам змогу розраховувати на якнайшвидший початок процедури відновлення роботи банку за підтримки НБУ і Кабінету міністрів шляхом часткової або повної рекапіталізації", - каже Лагун.

За його словами, Дельта Банк звернувся з клопотанням до НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Кабінету міністрів України про визнання банку неплатоспроможним, введення тимчасової адміністрації і встановлення тимчасового мораторію на задоволення вимог кредиторів. Такі кроки, на його думку, дозволять приступити в стислі терміни до процедури відновлення платоспроможності банку за допомогою зовнішнього інвестора або держави.

"За підтримки держави банк має всі шанси не тільки зберегти лідируючі позиції на ринку, а й високу привабливість як об'єкт для інвестування в майбутньому", -  додав власник неплатоспроможного банку.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Нацбанк 2 березня 2015 року прийняв постанову про віднесення однієї з найбільших фінустанов України - Дельта Банку - до категорії неплатоспроможних.

Джерело фото: epravda.com.ua

Коментарі
Додати коментар