До новин

Суд визнав банкрутом мережу супермаркетів «Амстор»

24 листопада, 2015
Ліквідація
Суд визнав банкрутом мережу супермаркетів «Амстор»

Господарський суд Дніпропетровської області 16 жовтня 2015 року визнав ТОВ «Амстор», що розвиває в Україні мережу однойменних продуктових супермаркетів, банкрутом і розпочав ліквідацію товариства.

Справу про банкрутство «Амстору» було порушено 7 вересня за заявою самого підприємства, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

При цьому кіпрська компанія Lorley Investments Limited, що раніше володіла часткою 11,55% у статутному капіталі товариства, 9 жовтня направила до суду заяву для отримання висновку державного органу з питань банкрутства щодо наявності ознак фіктивного банкрутства або умисного доведення підприємства до банкрутства, однак аудитори таких ознак не виявили, і заяву було відхилено.

До реєстру вже включені вимоги 20 кредиторів компанії на суму 2,42 млрд грн, що перевищує її активи.

З матеріалів справи ивпливає, що активи ТОВ станом на 3 вересня 2015 складали 1,3 млрд грн. При цьому довгострокові та поточні зобов'язання компанії становлять 2,15 млрд і 268,07 млн гривень відповідно.

Учасниками ТОВ «Амстор» є Smart retail Group Ltd, 44,74%, Mortanto Holdings Ltd, 19,65%, Zemolivien Holdings Ltd, 15%, Pegoline Holding Ltd, 5,61%, Credasta Services Ltd, 5,33% (всі - Лімассол, Кіпр), а також ТОВ «Компанія з управління активами «Дельта», 9,67%.

Коментарі
Додати коментар