До новин

ДТЕК Ахметова йде на реструктуризацію боргів

02 грудня, 2015
Борги
ДТЕК Ахметова йде на реструктуризацію боргів

Енергохолдинг бізнесмена Ріната Ахметова ДТЕК йде на реструктуризацію єврооблігацій, термін погашення яких настане у квітні 2018 року, і створює комітет кредиторів.

Про це компанія проінформувала на сайті Лондонської фондової біржі, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно заяви холдингу, куратором реструктуризації виступить один з найбільших у світі фінансових консультантів – компанія Rothschild.

ДТЕК планує в першому кварталі 2016 року представити кредиторам свої пропозиції щодо реструктуризації боргів.

Нагадаємо, ДТЕК у 2010 році випустив єврооблігації на суму $500 млн з терміном погашення у 2015 році. Пізніше, у березні 2013 року ДТЕК провів рефінансування до 60% своїх єврооблігацій, розмістивши через свою «дочку» DTEK Finance PLC п'ятирічні євробонди на $600 млн з терміном погашення у квітні 2018 року.

У березні 2015 року ДТЕК запропонував власникам своїх облігацій на суму $200 млн з погашенням 28 квітня 2015 року реструктуризувати 80% боргу.

На початку квітня ДТЕК повідомив, що досягнув згоди з держателями 88,59% своїх євробондів про обмін паперів, і продовжив термін обміну до 13 квітня. Потім ДТЕК за рішенням Вищого суду Англії та Уельсу домігся участі всіх держателів єврооблігацій у реструктуризації боргових паперів на $200 млн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ДТЕК входить до п'ятірки найбільших податкових боржників.

Коментарі
Додати коментар