До новин

Через фіктивні фінансові оборудки банку «Велес» його буде ліквідовано

14 грудня, 2015
Ліквідація
Через фіктивні фінансові оборудки банку «Велес» його буде ліквідовано

Національний банк України 10 грудня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «Банк Велес» за здійснення ризикової діяльності, систематичні порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу й підробку документації, а Фонд гарантування вкладів фізосіб на основі цього рішення розпочав дворічний процес ліквідації фінустанови.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Розпочато процедуру ліквідації ПАТ «БАНК «ВЕЛЕС», призначено уповноважену особу Фонду та делеговано всі повноваження ліквідатора банку провідному професіоналу з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Юрію Северину на два роки з 11 грудня 2015 року до 10 грудня 2017 року включно», - зазначили у ФГВ.

Причини ліквідації фінустанови – виявлена регулятором ризикова діяльність банку та порушення законодавства.

У вересні поточного року Національний банк запобіг спробі вивести за кордон близько $460 млн за  документами, що мають ознаки фіктивності. Ця невдала спроба стала підставою для проведення інспекційної перевірки банку з питань фінансового моніторингу.

Як повідомляє прес-служба регулятора, під час перевірки були виявлені факти здійснення банком ризикової діяльності та ціла низка незаконних операцій на суму більше $100 млн, Крім того, значний обсяг операцій проведено з використанням підроблених документів.

«Ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, зважаючи на невеликий обсяг активів (314,2 млн гривень на кінець III кварталу 2015 року) та незначну кількість клієнтів-фізосіб», - впевнені в НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, спікер парламенту підписав закон, який може призвести до банкрутств 20-50 банків
Коментарі
Додати коментар