До новин

Українські підприємства зазнають суттєвих збитків через призупинення ЗВТ із Росією, - Порошенко

18 грудня, 2015
Збитки
Українські підприємства зазнають суттєвих збитків через призупинення ЗВТ із Росією, - Порошенко

Президент Петро Порошенко заявляє, що українська економіка зазнає значних збитків через призупинення Росією договору про зону вільної торгівлі між двома країнами, проте Київ готовий до цього заради свободи та незалежності.

Про це він сказав перед початком міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі в середу ввечері, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Шкода, що сьогодні президент Путін підписав указ про те, що Росія йде від преференційного режиму торгівлі у рамках СНД. Україна розуміє, що означають ці обмеження з боку РФ, і очікує шкоди для української економіки, але ми готові платити цю ціну для того, щоб бути вільними і незалежними», - зазначив Порошенко.

Президент нагадав, що РФ почала вводити торговельні обмеження щодо українських товарів задовго до набуття чинності ЗВТ Україна-ЄС, проте Київ не відмовиться від своїх планів.

«Мета Росії - накласти вето на цю угоду і перешкодити поступовій інтеграції України в економіку ЄС. Наша позиція чітка, і її було підтверджено під час останнього саміту Україна-ЄС - з 1 січня ЗВТ між Україною та ЄС набуде чинності» - наголосив глава держави.

Коментарі
Додати коментар