До новин

Група банків ВТБ скаржиться, що зазнала $1,4 млрд збитків через Україну

16 березня, 2015
Збитки
Група банків ВТБ скаржиться, що зазнала $1,4 млрд збитків через Україну

Російська група ВТБ оцінює збитки, пов'язані з ситуацією в Україні, в 2014 році в 85,4 млрд рублів (близько 1,4 млрд доларів за курсом Центробанку).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Загальні збитки, пов'язані з Україною, в цілому оцінюються в 85,4 млрд рублів", - сказав заступник голови правління банку ВТБ Герберт Моос/

За його словами, ці збитки складаються з декількох компонентів - резервів по портфелю позик українським позичальникам (45 млрд рублів), знецінення гривні (18,3 млрд рублів), знецінення цінних паперів (8,4 млрд рублів) і невизнання податкових пільг (13,7 млрд рублів).

За четвертий квартал 2014 втрати через ситуацію в Україні становили 45,3 млрд рублів, у тому числі резерви - 26,3 млрд рублів, знецінення гривні - 10,4 млрд рублів, знецінення цінних паперів - 0,9 млрд рублів, невизнання податкових пільг - 7,7 млрд рублів.

Група ВТБ володіє міжнародною мережею, яка налічує біля 30 банків і фінансових компаній у 20 країнах світу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, телекомунікаційна компанія "Мобільні Телесистеми" (МТС, Росія) втратила через свою українську "дочку" 1,4 млрд грн у збанкрутілому Дельта Банку.

Джерело фото: xstream.ru

Коментарі
Додати коментар