До новин

Росія оцінила свої збитки від асоціації Україна-ЄС в мільярди доларів

23 грудня, 2015
Збитки
Росія оцінила свої збитки від асоціації Україна-ЄС в мільярди доларів

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом у короткостроковій перспективі завдасть збитку Російській Федерації на 3,5 млрд доларів.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Ліхачов, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У цілому аналіз збитку для економіки Росії, розрахований за міжнародною загальновизнаною моделлю Global Trade Analysis Project, показав, що у короткостроковій перспективі лише від тарифної лібералізації збитки становитимуть більше 3,5 млрд доларів для російських підприємців», - поскаржився Ліхачов.

Нагадаємо, Євросоюз і Росія 21 грудня проводили зустріч у Брюсселі для досягнення домовленості про незастосування торговельних обмежень з боку РФ щодо нашої країни у зв'язку з імплементацією зони вільної торгівлі з ЄС.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після консультацій заявив, що вони завершилися безрезультатно.

Президент Росії Володимир Путін 16 грудня підписав указ про припинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі між Росією і Україною, яка діяла в рамках ЗВТ СНД.

Євросоюз і Україна не мають наміру відкладати введення зони вільної торгівлі, яка почне діяти з 1 січня 2016 року, і вносити будь-які зміни в текст Угоди про асоціацію.

Коментарі
Додати коментар