До новин

"ДНР" вирішила ліквідувати "Донбасенерго" через борги

16 березня, 2015
Ліквідація
"ДНР" вирішила ліквідувати "Донбасенерго" через борги

Керівництво так званої "Донецької народної республіки" заявляє, що прийняло рішення про ліквідацію українського підприємства "Донбасенерго" через борг у 400 млн гривень, а також про "націоналізацію" Старобешівської теплоелектростанції.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на УНІАН.

"Вчора було прийнято рішення - ліквідовуємо "Донбасенерго" у зв'язку з тим, що вони заборгували понад 400 млн гривень по підприємствах. Старобешівська ТЕС переходить у державну власність", - повідомив головний бойовик "ДНР" Олександр Захарченко.

При цьому він підкреслив, що всі платежі за електроенергію буде приймати "Центральний Республіканський банк".

"Це стосується як приватних осіб, так і підприємств", - зазначив Захарченко.

Нагадаємо, Міністерство енергетики і вугільної промисловості України затвердило список електростанцій, які знаходяться на територіях, підконтрольних проросійським екстремістам, для припинення розрахунків з ними.

Згідно з документом, у зоні АТО знаходяться: Старобешівська ТЕС ("Донбасенерго"), Зуївська ТЕС (ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова), Зуївська експериментальна ТЕЦ, енергоустановки "Донецького метзаводу", "Ясиновського коксохімічного заводу", "Алчевського коксохімічного заводу", "Горлівського коксохімзаводу", "Макіївського метзаводу", "Алчевського меткомбінату", "Єнакіївського метзаводу", "Макіївкокс", ТЕЦ ВАТ "Силур", енергетичні установки концерну "Стирол" (бізнесмена Дмитра Фірташа), комбінату "Каргіл" і "ТПК Укрсплав".

Також до списку увійшли кілька об'єктів альтернативної енергетики: вітроелектростанції Лутугинська, Краснодонська, Новоазовська та "Вітроенергопром".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 18 лютого доручив зупинити оплату електроенергії, яку виробляють на станціях, що знаходяться в зоні АТО.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, "Донбасенерго" може збанкрутувати через рішення Нацкомісії, що здійснює регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), яка припинила розрахунки з виробниками електричної енергії, потужності яких тимчасово перебувають на непідконтрольній державі території.

Джерело фото: eircenter.com

Коментарі
Додати коментар