До новин

Збиток ДТЕК Ахметова за минулий рік склав майже 20 млрд грн

18 березня, 2015
Збитки
Збиток ДТЕК Ахметова за минулий рік склав майже 20 млрд грн

Чистий консолідований збиток DTEK Energy, холдингової компанії групи ДТЕК Ріната Ахметова, у 2014 році склав 19,648 млрд гривень порівняно з чистим прибутком 2,98 млрд роком раніше.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Такий стан речей пов'язаний з військовими діями і погіршенням економічної ситуації у країні.

Згідно із повідомленням компанії на Лондонській фондовій біржі у п'ятницю, її виручка збільшилася на 0,2% - до 93,009 млрд гривень, EBITDA - на 9%, до 15,861 млрд гривень, а капітальні інвестиції скоротилися на 45,8% - до 5,52 млрд.

"Зовнішні та внутрішні чинники призвели до серйозної кризи в енергетичній галузі України в 2014 році. Військова діяльність і триваюче падіння в економіці ускладнюється тривалою проблемою: відсутністю системних реформ", - наводиться в повідомленні коментар генерального директора DTEK Energy Всеволода Старухіна.

За його словами, нинішній "ручний" режим управління ринком може призвести до руйнування енергосистеми, про що свідчить борг ДП "Енергоринок" перед генеруючими компаніями у 20,3 млрд гривень станом на 1 березня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, одне з провідних рейтингових агентств Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній та національній валюті енергохолдингу "ДТЕК" з рівня ССС до С.

Джерело фото: dtek.com

Коментарі
Додати коментар