До новин

Збиток ArcelorMittal наблизився до $8 млрд

09 лютого, 2016
Збитки
Збиток ArcelorMittal наблизився до $8 млрд

ArcelorMittal, найбільша сталеливарна компанія світу, зафіксувала чистий збиток у розмірі 7,9 млрд доларів за підсумками 2015 року, списавши вартість активів на 4,8 млрд доларів в результаті різкого падіння цін на залізну руду.

Про це йдеться в прес-релізі компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Чистий збиток без урахування разових факторів в минулому році склав 0,3 млрд доларів порівняно зі скоригованого чистого прибутком 0,4 млрд доларів у 2014 році.

«2015 рік був дуже складним для сталевиробників і гірничодобувної галузі. Незважаючи на збереження високого попиту на ключових для компанії ринках, ціни різко знизилися в минулому році в результаті надлишкового виробництва в Китаї», – заявив головний виконавчий директор ArcelorMittal Лакшмі Міттал.

«Протягом року ми фокусувалися на реалізації серії заходів по скороченню витрат і адаптації бізнесу до жорстких ринкових умов», – зазначив Міттал.

Компанія скоротила відвантаження стали в 2015 році на 0,6% – до 84,6 млн тонн, а також зменшила поставки залізної руди на 2%, до 62,4 млн тонн.

У повідомленні також наголошується, що компанія має намір розмістити акції на 3 млрд доларів до кінця першого півріччя 2016 року.

У п'ятницю ArcelorMittal повідомила також, що привернула 875 млн доларів від продажу 35% частки в компанії Gestamp її мажоритарному акціонеру – сім'ї Риберас. Кошти від продажу частки в Gestamp будуть отримані ArcelorMittal протягом шести місяців.

Раніше повідомлялося, що мільярдер Лакшмі Міттал може продати свої активи в Казахстані, Україні і Південній Африці.

Коментарі
Додати коментар